Colaborare transfrontalieră în domeniul serviciilor medicale

Colaborare transfrontalieră în domeniul serviciilor medicale

În baza bunelor relaţii de colaborare în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu, o delegaţie a Primăriei Municipiului Giurgiu, condusă de primarul Nicolae Barbu, a însoţit ieri, 18 iunie, la Bucureşti, un grup de medici din Ruse şi de reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe pentru a le înlesni comunicarea în vederea unei colaborări viitoare.

În Capitală, cele două grupuri au mers la Ministerul Administraţiei şi Internelor, acolo unde s-au întâlnit cu secretarul de stat Raed Arafat şi au discutat pe tema unei colaborări în domeniul medical care să respecte directivele Parlamentului European privind drepturile pacienţilor la servicii medicale transfrontaliere. Intenţia celor de la Ruse de a dezvolta un astfel de proiect a fost bine primită de Arafat, acesta propunând constituirea unui comitet de lucru format din reprezentanţi români, de la MAI, Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei şi nu în ultimul rând din Ruse.

Tot ieri, după discuţia constructivă cu ministrul secretar de stat din cadrul MAI, delegaţia de la Ruse însoţită de primarul Nicolae Barbu şi de reprezentanţi ai municipalităţii au mers la primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Edilul şef de la Bucureşti s-a arătat deschis pentru astfel de colaborări şi a propus avansarea discuţiilor pentru a identifica posibilităţile de colaborare în acest domeniu.

Ultima modificare: 19.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNŢ privind întreruperea furnizării apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.